Meie lugeja Marina Mari jagas meiega õpetust, kuidas teha kauneid õunaroose. See on tõesti lihtne!

ounaroosid

Retsept:

  • 250 g lehttaigent
  • 2 õuna
  • 3 spl suhkrut
  • 1,5 dl vett

Lahusta suhkur 2 spl vees ja keeda siirup. Eemalda õunte südamik ja lõika õunad õhukesteks viiludeks, keeda viilud siirupis 1-3 minutit, tõsta nõrguma. Rulli taigen 2-3 mm paksuseks, lõika 2 mm laiused ribad, puista need üle suhkruga ja lao ribadele õunaviilud nii, et kooreosa jääb ülespoole. Keera rulli.

ounaroosid2

Laota roosid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus kuniks need on pruunid (ca 15 minutit).

Aitäh Marinale õpetuse eest!

Fotod: Marina Mari