äädikakärbes-erik-karits

Äädikakärbestest lahti saamine võib olla aeganõudev ja selleks on vaja järjepidevust. Kuldne reegel on hügieeni hoidmine köögis. Toit tuleb ära peita ja tööpinnad-kraanikauss puhtad hoida, prügikast igapäevaselt tühjendada. Igal perenaisel on omad nipid: küsisime ka oma Facebooki lehe lugejatelt nende nippe äädikakärbestest vabanemiseks, loe siit alt.

  • Püüa kärbsed tolmuimejaga kinni, see õnnestub, sest nad on aeglased lendajad. Paraku on rohkem õnne esimestel päevadel, sest edaspidi õpivad äädikakärbsed tolmuimeja häält kuuldes peitu minema.
  • Pane puuviljade kõrvale kärbsepaber või -plaat, äädikakärbsed jäävad sellesse kinni.
  • Pane köögilauale kausike, kuhu nirista veiniäädikat, nõudepesuvahendit ja natuke vett. Kärbsed lendavad kausi sisse ja upuvad.
  • Tee püünis kaheliitrisest Coca-Cola või muust plastikpudelist. Toimi nii: lõika pudel keskelt horisontaalselt pooleks, keera ülemine osa tagurpidi ja pane tagasi. Vala sisse haput-magusat äädikalist vedelikku, moosivett, vms (näiteks õunaäädikat ja suhkrut).
  • Ära hoia toitu lahtiselt toas – hoia seda kas külmkapis või rõdul.
  • Vii biojäätmed igapäevaselt välja.
  • Kastanimunad kööki.
  • Lavendliõli tilgad kapinurgal.
  • Tuuletõmbus.

Kui Sul on veel mõni tõhus nipp, anna sellest kommentaarides teada.

Foto: Erik Karits