Kohvimaitseline toorjuustukook

Ka pidulikumaks puhuks sobiv kohvimaitseline toorjuustukook.

Põhi:

  • 150 g Digestive- või kaeraküpsiseid
  • 50 g võid

Täidis:

  • 500 g toorjuustu
  • 3 suurt toasooja muna
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl nisujahu
  • 2 sl lahustuva kohvi pulbrit + 2 sl piima (või kohvilikööri)
  • 1.5 dl 35% koort

Peale:

  • 2 dl 35% koort
  • 1,5 sl suhkrut
  • Kaunistuseks röstitud mandlilaaste

Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Vooderda 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga (või aitab paberil vormi küljes püsida). Suru küpsisepuru vormi põhja.

Sega toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu. Sega kohvipulber 2 sl kuuma veega ja sega toorjuustusegu hulka. Viimasena lisa vahustatud rõõsk koor. Sega täidis ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale.

Küpseta 160-kraadises ahju keskosas umbes 55 minutit. Lase valmis koogil jahtuda ning hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis. Enne serveerimist kaunista kook magusa vahukoore ja röstitud mandlilaastudega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine retsept
Toorjuustukook mustikate ja kakaoga
Järgmine retsept
Kolme šokolaadi toorjuustukook
3 Kommentaari

February 10, 2015

Mul läks liiga pruuniks. 160 kraadi ülevalt ja alt, pöördõhuga. Panin küll vahepeal fooliumi peale, aga liga hilja. Lisasin koogi sisse ka
külmutatud kirsse. Mis välja tuli, seda veel ei tea.


June 24, 2015

Mul see ahjus.Eelmisele vastuseks,et 160 kraadi pöördõhuga võrdub 180 kraadiga tavareziimil,sellepärast ilmselt ka liiga pruun.


November 25, 2018

Tegin nii oma gaasiahjus ( ei teadnudki, palju kraade ahjus oli) kui ka külas olles elektri omas, õnnestus suurepäraselt Ja kuidas veel kiideti! Teen seda kindlasti veel! Lihtne ka veel



Leave a Reply to Jüri Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Toorjuustukook mustikate ja kakaoga

Sini-must-valge kook, mis sobib hästi Eesti iseseisvumise taastamise päevaks. Koogi põhi on tehtud heledamate küpsistega kui toorjuustukoogis tavaliselt ja poemunadega, et alumine kiht oleks võimalikult valgem; hapukoorekihti on lisatud kakaod.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.