Kohupiima-vaniljestritsel

Väga mahlane ja rikkaliku kohupiimatäidisega stritsel, mille valmispunumine pole üldsegi keeruline.

Taigen:

  • 25 g presspärmi
  • 3 dl piima
  • 1/2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 8-9 dl nisujahu
  • 100 g sulatatud võid (jahutatult)

Täidis:

  • 300 g võid
  • 400 g kohupiimapastat
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
  • 3 sl vaniljesuhkrut

Määrimiseks:

  • 1/2 muna

Lahusta pärm käesoojas piimas. Löö muna klaasi, sega õrnalt läbi ja vala pool piima-pärmisegusse. Lisa suhkur ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisa sulatatud jahutatud rasv. Sõtku. Lase rätiku all umbes pool tundi kerkida.

Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur ja kastmepulber. Jaga kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki pool ristkülikukujuliseks plaadiks. Samuti jaga täidis pooleks.

Tee ristkülikulise taignaplaadi pikematesse äärtesse sisselõiked (et moodustuksid ribad). Määri ristküliku keskele 3/4 täidisest ning voldi äärtesse tehtud ribad kordamööda paremalt ja vasakult täidise peale keskele kokku. Tee samamoodi ka teine stritsel.

Lase saiadel veerand tundi plaadil kerkida. Määri saiad varem kõrvalepandud munaga. Jaga ülejäänud täidis stritslitele, taignaribade vahele. Küpseta saiu (olenevalt ahjust) 175 kraadi juures ca. 20-30 minutit kuni need on kuldpruunid.

Sellest kogusest saab 2 suurt stritslit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Sidrunikreemiga kohupiimakook
Järgmine postitus
Täidetud munad sulajuustuga
3 Kommentaari

January 21, 2015

See mõnus stritsel pole siiani kedagi veel külmaks jätnud ja kaob laualt väga kiirelt. Kuigi täidist olen mina topelt teinud ja kalorite lugemise pealt või ära jätnud. Selle asemel olen kaks muna kohupiima sisse löönud. Muidu super hea!


January 24, 2015

Väga maitsev ja lihtne 🙂


December 7, 2016

Imehea!!!
Soojalt soovitan!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Sidrunikreemiga kohupiimakook

Kevadine ja värskendav sidrunimaitselise kattega kohupiimakook, mis sobib hästi näiteks lihavõtte peolauale.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.