Koogipõhi:

  • 100 grammi võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Moonikiht:

  • 100 grammi mooniseemneid
  • 150 grammi toorjuustu
  • 2 munakollast
  • 1 väike pudel Ruf’i rummiessentsi
  • 1 spl kartulitärklist
  • 1 dl suhkrut
  • 1 suure või 2 väiksema sidruni riivitud koor

 

Kohupiimakiht:

  • 400 grammi magusat vaniljega kohupiimapastat
  • 100 grammi hapukoort
  • 150 grammi toorjuustu
  • 4 muna
  • 1 suure või 2 väiksema sidruni mahl
  • 3 spl kartulitärklist
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 dl vahukoort

Koogipõhjaks sega või suhkruga kergelt vahule. Lisa muna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru taigen lahtikäiva ja küpsetuspaberiga kaetud põhjaga koogivormi põhjale ja külgedele ning pane täidise valmistamise ajaks külma.

Moonikihiks sega toorjuust munakollastega, mooniseemnete, suhkru, tärklise ja sidrunikoorega. Lisa rummiessents. Kalla segu põhjale.

Kohupiimakihiks sega kohupiim, toorjuust, hapukoor. Lisa munad ja sidrunimahl ning siis omavahel segatud kuivained. Kõige viimasena lisa vahustatud vahukoor.

Kalla ettevaatlikult mooniseemne kihi peale (võid abiks kasutada lusikat ehk siis kallata esmalt lusikale, kui otse peale kallata, võib moonikihi laiali lükata).

Küpseta 175 kraadi juures ca 1tund ja 15 minutit. Kui pealt kipub kook liiga kiirelt pruuniks minema, pane foolium peale ja alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsedes on oht, et osa täidist jääb vedelaks. Lase enne lahtilõikamist jahtuda.

Retsept: toidublogi “Ise tehtud. Hästi tehtud.”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)