Nisujahuvaba põhjaga kohev ja mahlane kohupiimakook, mis maitseb hea koos värskete maasikatega.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 60 g suhkrut
  • 1 muna
  • 90 g riisijahu
  • 30 g maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis soola

Täidis:

  • 400 g teralist kohupiima
  • 1 dl hapukoort
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 spl tärklist
  • 2 dl 35% koort

Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, vahusta edasi. Seejärel sega juurde omavahel segatud kuivained. Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele, pane täidise tegemiseks külmikusse.

Täidiseks vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor ja sõelu sisse tärklis. Kõige viimasena lisa vahustatud koor.
Vala täidis põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit. Lase täielikult maha jahtuda ja serveeri värskete maasikate või toormoosiga.

Nippe ja nõuandeid: riisijahu ja maisitärklise asemel võid kasutada ka tavalist nisujahu – 120 g.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)