Tõeliselt mahlane ja kreemine tort, millele lisavad hapukust kompotikirsid.

  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 70 g võid
  • 1 purk kompotikirsse (750g)
  • 600 g toorjuustu
  • 3 muna
  • 2 dl  35% koort
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Katteks:

  • 500 g külmutatud kirsse
  • 1 tl kaneeli
  • 5 spl suhkrut
  • 1,5 spl maisitärklist

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda 26 cm-ne koogivorm küpsetuspaberiga ning eelküpseta küpsisepõhi 10 minutit 220-kraadises ahjus.

Vahepeal sega kokku täidis. Sega toasoe toorjuust munade, koore ja suhkrutega ühtlaseks massiks. Nõruta sõelal kirsid. Tõsta koogipõhi ahjust ja pane põhjale kirsid ning selle peale toorjuustusegu. Küpseta 190-kraadises ahjus ca 45 minutit.

Katteks sega paar spl kompotikirsi vedelikku maisitärklisega. Pane kirsid, ülejäänud kompotikirsi vedelik, kaneel ja suhkur paksupõhjalisse potti ja keeda madalal kuumusel ca 5 minutit. Kalla hulka maisitärklise segu ning sega nii kaua kuniks mass pakseneb. Eemalda tulelt.

Võta kook ahjust ja jäta vormi sees jahtuma. Pane 1/3 kastmest koogile ja jäta jahtuma. Ülejäänud kaste serveeri koos jahtunud koogiga.

Retsept: Janne Lass (Perenaine.ee), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

See retsept ilmus Nipiraamatus (veebruar 2014) ja võitis lugeja retsepti auhinna.