Suur ja mahlane (nisujahuvaba) porganditort kergelt hapuka laimi-toorjuustukreemiga, millest jagub suuremale seltskonnale.

Porgandibiskviit:

  • 500 g toorest porgandit (puhastatud)
  • 4 suurt muna
  • 180 g suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 180 g riisijahu
  • 60g kartulitärklist
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 100 g mahedamaitselist õli

Laimi-toorjuustukreem:

  • 400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 300 g paksemat hapukoort
  • 100 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1-2 laimi mahl ja riivitud koor

Porgandibiskviidiks koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks.

Sega jahu, kartulitärklis, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel. Sega munavahu juurde esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu.

Kalla 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u. 25 x 30 cm suurusega). Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Küpseta nii veel kaks porgandibiskviiti.

Laimi-toorjuustuglasuuriks sega toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks (kõige lihtsam on seda teha elektrimikseriga).

Nüüd saad hakata torti kokku panema. Selleks lõika kõigil kolmel biskviidil ääred ära ja hoia need alles. Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale 1/3 toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad kolmekihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem).

Kata ka tordi ääred kreemiga. Näpi sõrmede vahel allesjäänud biskviidi ääred puruks ja kata sellega koogiääred.

Kaunista nt. melissilehtedega, füüsalitega või martsipanist lilledega (kaunista vahetult enne serveerimist).

Retsept: Nami-nami retseptikogu (muudetud kujul), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)