Argiroog kartulist, singist ja tomatitest. Kogused neljale sööjale.

  • 4 suuremat värsket kartulit
  • 3 küüslauguküünt
  • 100 g keedusinki
  • 50 ml hakitud kuivatatud tomateid
  • 4 dl piima
  • 3 muna
  • soola
  • pipart
  • vormi märimiseks õli

Pese kartulid harjaga ja viiluta köögikombainis või lõika noaga hästi õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk peeneks ja sega kuivatatud tomatitega. Klopi munad piimaga ja maitsesta soola ja musta pipraga. Lõika sink kuubikuteks.

Määri vorm õliga. Aseta põhjale kiht kartuleid, seejärel küüslaugused tomatid, singikuubikud. Lao mitu kihti ja pealmiseks kihiks jäta kartulid. Vala üle piima-muna seguga ja küpseta 180 kraadi juures umbes 1 tund ja 15-30 minutit. Esimesed 30 minutit on vormi peal soovitav hoida ka fooliumi.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)