Tänavusel parima mahetoote konkursil sai esikoha Katrin Seppa-Silmere käe all valminud šokolaadikreem kamaga. Uurisime Katrinilt, kuidas see uus “Karli ja Linda maiustuste” kaubamärgi all valmiv toode sündis ning kes on need salapärased Karl ja Linda.

Milline on Sinu taust, kuidas jõudsid ökomaiustuste tootmiseni?

Olen lõpetanud Tartu Meditsiinikooli õe erialal ja töötanud õena. Kuna kolisime tagasi minu sünnilinna Otepääle, jäi töökoht mujale ja siin erialast töökohavalikut eriti ei ole. Teise lapsega järjest lapsehoolduspuhkusel olles hakkasin mõtlema, millega tegelema hakata. Oma esimesele lapsele lisatoitu valides tekkis teadlikum suhtumine toitu ja selle päritolusse. Abikaasa Silveriga, kes siis töötas peakokana, hakkasime huvi tundma kohaliku ja mahetoidu vastu. Õige pea sai selgeks, et Eestis ei valmistata mahemaiustusi, kuid klientuur oleks olemas. Alustasime vaikselt, ei võtnud suuri kohustusi, sest ei teadnud, kuidas minema hakkab.

Milline on “Karli ja Linda maiustuste” sünnilugu?
Alguses oligi peas kaks suunda – müsli ja šokolaad, alles natuke hiljem tuli mõte need ühendada. Esimene toode, mis valmis sai oli Õuna-kaneeli-rosinamüsli valges šokolaadis, see tuli tõeliselt hea ja sealt lendas mõte edasi. Tuli uurida, mis tooraineid mahedalt saada on ja siis tulidki teiste maitsetega müslišokolaadid. Meega röstitud müslisid hakkasime pakkuma, kuna Eestis siis veel teised müslit ei teinud, aga jällegi tunti huvi eestimaise toodangu vastu.

Kes on need salapärased Karl ja Linda? 🙂

Karl ja Linda on meie pere lapsed. Karl on 5aastane ja Linda 3aastane.

Mis olid teie esimesed tooted ja katsetused?

Peab ütlema, et meie tootearendus toimub eelkõige mõttetasandil, et ükskord kui katsetame, siis oleme juba kõik läbi mõelnud, hiljem lihtsalt timmime veidi. Selliseid väga nässuläinud asju polegi.

Kuidas sündisid uued šokolaadikreemid?

Tahtsimegi teha selliseid hästi šokolaadiseid kreeme, et paneme hea korraliku šokolaadi purki. Aga et teha jällegi midagi erinevat, lisasime sinna veel huvitavaid lisandeid. Kamakreem sündis väga juhuslikult – kama juhtus lihtsalt kapis olema ja lihtsalt proovisin, tulemus tuli päris hea. Seda, et konkursil nii hästi läheb, me küll üldse ei arvanud. Alguses mõtlesime, et sellel aastal ei võtagi konkursist osa, sest pidasime oma hitiks siiski müslišokolaade ja need juba eelmisel aastal osalesid. Mõtlesin ka, et kreemid sisaldavad vähe eestimaist toorainet, aga ju see siis oligi just huvitav kooslus – Eestile omane toiduaine kama ja kvaliteetne šokolaad.

Mis on Sinu enda isiklik lemmik šokolaadikreem?

Päris ausalt öeldes ei olegi mul lemmikut, päevast-päeva šokolaadiga mässates on šokolaadi isu üldse otsa saanud.

Sinu tooted on öko-märgi all, aga mitmeid tarbijaid viib segadusse see, et tegemist on ju šokolaaditootega. Kui suur vahe on tavalisel ja öko-šokolaadil?

Viimastel päevadel olen endalegi üllatuseks pidanud seda teemat seletama. Alguses ma ei saanudki täpselt aru, mida teada taheti. Seletan lihtsalt – selleks, et mina saaksin oma toodetele peale panna öko-märgi, peavad kõik toorained olema mahepõllumajanduslikult toodetud –  pole kasutatud keemilisi taimekaitsevahendeid, kunstväetisi jne. Ja nii on kasvatatud ka kakaooad, millest on šokolaad valmistatud.

Milliseid uusi maiustusi võib “Karli ja Linda maiustuste” kaubamärgi alt peatselt oodata?

Mõtteid on palju, aga kuna ei tea, milline neist realiseerub, siis esialgu jätaks enda teada.
Karini võidu-šokolaadikreem (ja ka teised šokolaadikreemid samast sarjast) on on müügil Ülemiste Biomarketis, Viimsi Biomarketis, Rocca al Mare Biomarketis, Mahemarketis, Ökosahvris, Bioteegis ja peatselt ka Tallinna Kaubamaja toiduosakonnas. Soovitame, on tõesti maitsev!