Isuäratava rohke täidisega kaneeli-õuna kringel, mis valmib ilma pärmita, kuid on siiski pehme ja kohev. Kohupiimaga tainas valmib kiirelt ja lihtsalt, kergitamisaega ei ole vaja varuda.

Taigen:

  • 1 munavalge
  • 150 g teralist kohupiima
  • 6 sl piima
  • 6 sl õli
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • näpuotsaga soola
  • 300 g nisujahu
  • 1 spl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 100 g toasooja võid
  • 50-70 g suhkrut
  • 1 spl kaneeli
  • 1-2 õuna

Määrimiseks:

  • 1 muna

Katteks:

  • 3 spl võid
  • 1 spl piima
  • 1 spl kakaopulbrit
  • 2 spl (tuhk)suhkrut
  • röstitud ja purustatud pähkleid

Mõõda ühte kaussi jahu, lisa sool, küpsetuspulber ja sega. Teises kausis sega omavahel ühtlaseks massiks kõik ülejäänud taina koostisosad.
Lisa juurde jahusegu, sega.

Täidiseks sega toasoe või suhkru ja kaneeliga. Koori õun ja lõika väikesteks tükkideks.

Rulli tainas jahusel pinnal nelinurgaks. Määri kaneelitäidisega, raputa peale õunatükid. Rulli tainas kokku ja lõika u. 1,5-2 cm paksusteks tükkideks (u.12-15 tk).

Võta 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm (või rõngasvorm) ja kata põhi küpsetuspaberiga. Aseta rullid ringjalt vormi äärtesse, jättes väikesed vahed (tainas kerkib küpsedes õige pisut).

Määri lahtiklopitud munakollasega rullid.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-35 minutit. Jälgi, et kringel pealt liialt pruuniks ei läheks. Võta ahjust, jahuta.

Katteks mõõda kõik ained potti ja kuumuta madalal kuumusel kuni glasuur hakkab paksenema. Kata kringel glasuuriga ja raputa peale pähklitükid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)