Hästi juustuse täidisega pirukas, mille täidisesse lisab mahlasust neutraalse maitsega spinat. Põhi on gluteenivaba: riisijahust ja mandlijahust.

Taigen:
  • 100 g võid
  • 50 g riivitud juustu
  • 80 g riisijahu
  • 80 g mandlijahu
Täidis:
  • 250 g värsket spinatit
  • 200 g Feta juustu
  • 100 g riivitud juustu
  • 2 dl 10% koort
  • 3 muna

Valmista piruka põhi näppides külmad võitükid jahu ja riivjuustu sisse. Vajadusel lisa supilusikatäis jääkülma vett ja mätsi ühtlaseks. Rulli taigen kergelt jahusel tööpinnal lahti, tõsta 24 cm-se lahtise pirukavormi põhja ja servadele ning pane külmkappi ootele.

Kuumuta spinatilehed vähese veega kuni lehed on pehmeks tõmbunud. Jahuta kiiresti külma vee all, nõruta, pigista vesi välja ja tükelda.
Küpseta põhi 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Sega omavahel täidise ained ja tõsta saadud segu eelküpsetatud pirukapõhjale. Alanda ahju temperatuuri 180 kraadini ning küpseta pirukat veel ca 20-30 minutit kuniks see on pealt kuldne ja täidis hüübinud.

Nippe ja nõuandeid: Kui kasutad külmutatud spinatit, siis sulata see (soovitavalt eelneval päeval) ja pigista võimalikult palju vett välja.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)

Vaata ka: sama pirukas nisujahuga valmistatud pirukapõhjal, retsept siin.