Kohevad ja mõnusalt juustused muffinid. Sellest kogusest saad 12 muffinit.

  • 250 g hapukoort
  • 3 muna
  • 2 dl riivitud juustu
  • 50 g kõva, tugevamamaitselist juustu
  • 4 dl nisujahu
  • 1 sl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 50 g sulavõid

Vahusta munad ja lisa kõik ülejäänu ained. Sega taigen võimalikult lühidalt. Tõsta taigen lusikaga muffinivormidesse.

Igale muffinile lõika peale lisaks väike juustukuubik (3×3 cm), mis küpsedes mõnusalt sulab ja muudab muffini pealt krõbedamaks ja kuldpruuniks. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 15 minutit.

Nippe ja nõuandeid: erinevate maitsete saamiseks kasuta mitut erinevat sorti juustu.

Retsept: Merle Leipalu, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)