Sega jahu, kaneel, ingver, nelk, küpsetuspulber, sooda ja näputäis soola. Mikserda või suhkrutega vahule, lisa ükshaaval munad, vanilje. Vahusta edasi, lisa siirup. Seejärel lisa pool jahusegust ja pool mahlast, sega, lisa ülejäänud jahu, mahl ja mandariini koor. Sega ja vala tainas võitatud koogivormi.
Katteks mikserda toorjuust suhkru, muna ja mandariini koorega. Vala tainale, aja ilusti laiali. Küpseta 180- kraadises ahjus u. 50-65 minutit. Lase jahtuda ja kaunista mandariiniviiludega.
Nippe ja nõuandeid:
- Kui alumine tainakiht jäi liiga vedel (toorjuustukiht vajuks sealt läbi), siis lisa 0,5-1 dl jahu.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
3 Kommentaari
Minul vajus toorjuustukiht taina sisse, kuigi algul ei tundnud tainas liiga vedel. Tulemus oli justkui marmorkook, nii et teised ilmselt ei saanud aru, et midagi valesti oli. Mõnus mahlane kook!
Millist siirupit kasutate? Ning kas oskate umbes öelda, mitut mandariini läheb tarvis 2,5 dl mahla saamiseks?
Aitäh!
Tavalist Dansukkeri siirupit (hele). Mandariinide arvu kohta ei oska kindlalt öelda, proovige nt 8 mandariiniga?