Jaapani toorjuustukook matchaga

See toorjuustukook on pehme ja õhuline, meenutades samal ajal nii küpsetatud sufleed kui meie kohupiimakooki. Kook ise on vähemagus, kuid seda tasakaalustab magus valge šokolaadi-vahukoore kate.

Toorjuustukook:

  • 250 g maitsestamata toorjuustu
  • 50 g võid
  • 50 ml suhkrut + 85 ml suhkrut
  • 1,65 dl vahukoort (vahustamata)
  • 5 muna
  • 65 g nisujahu
  • 2 spl matcha pulbrit
  • 2 spl laimimahla

Kate:

  • 125 g valget šokolaadi
  • 1,2+1,2 dl vahukoort
  • 1 + 1 tl matcha pulbrit
  • 2 tl tuhksuhkrut
  • kaunistuseks kuivatatud vaarikaid

 

Ettevalmistustööd:

  1. Vooderda 20 cm-se läbimõõduga kõrgete servadega koogivorm* põhjast ja külgedelt küpsetuspaberiga. Küpsetuspaber jääb hästi kinni või abiga. Määri küpsetuspaber ka pealt võiga (et pärast oleks lihtsam kooki kätte saada).
  2. Eralda munakollased- ja valged.
  3. Valmista ette kuumavee vann: pane pott veega tulele ja hoia keskmisel kuumusel, et see vaevu keeks.
  4. Kaalu valmis vajalik kogus jahu ning sega see matcha pulbriga.
  5. Valmista ette veevann (selleks võib olla mõni ahjuvorm), mille sisse koogi ahju küpsema paned.

Toorjuustukoogi valmistamine:

  1. Pane kaussi toorjuust, või, koor ja 50 ml suhkrut ning tõsta see kuuma veevanni kohale. Lase segul soojeneda ja sega vispliga, kuniks või on sulanud ning kõik mass ühtlane.
  2. Tõsta kuumavee vanni kohalt ja lisa munakollased; sega ühtlaseks.
  3. Sõelu sisse jahu-matcha ja sega õrnalt ühtlaseks.
  4. Vahusta munavalged pehmeks vahuks ning nirista mikserdamist jätkates sisse 85 ml suhkrut. Lisa laimimahl. Jätka mikserdamist, kuniks mass on elastne ja tugev.
  5. Sega munavalgemass kolmes osas juustukoogi taina sisse, sega taigen ühtlaseks.
  6. Kalla taigen koogivormi ning aseta veevanni sisse, täida veevann keeva veega (maksimum poole kõrguselt koogiga) ja aseta kook koos veevanniga (veevanni sees) ettevaatlikult ahju.
  7. Küpseta 160-kraadises ahjus 50 minutit. Kontrolli küpsust puutiku abiga: kui puutiku külge jääb märga tainast, jätka küpsetamist 5 minuti kaupa.
  8. Kui kook on küps, lase sel 20 minutit ahjus jahtuda nii, et ahi on välja lülitatud, kuid ahjuuks paokil (pane näiteks pajakinnas ahjuukse vahele). Võta ahjust, eemalda veevannist ja jahuta toatemperatuurini. Eemalda kook koogivormist ja seejärel pane vähemalt 2-3 tunniks (või ööseks) külmikusse.

Valmista kate:

  1. Haki valge šokolaad. Kuumuta 1,2 dl vahukoort peaaegu keemiseni, tõsta tulelt ja sega sisse šokolaad. Sega, kuniks šokolaad on sulanud ja jahuta mass toatemperatuurini ning seejärel külmikus (2-3 tundi), kuniks see taheneb (vedelast massist saab Nutella-sarnane tekstuur).
  2. Sega 2 tl tuhksuhkrut 1 tl matchaga. Vahusta 1,2 dl koort ja sega sisse tuhksuhkru-matcha segu. Mikserda sisse ka valge šokolaadi segu.

Kaunista:

  1. Määri valge šokolaadi kattest koogile ühtlane kiht. Tõsta ülejäänud kreem kondiitrikotti ja pigista koogile tupsukesed.
  2. Sõelu peale matcha pulbrit ja raputa peale kuivatatud vaarikatükke.

 

* Kasuta võimalusel koogivormi, mis ei ole lahtikäiv, sest sellest imbub suure tõenäosusega vett sisse. Kui sul ei ole sellist kasutada, vooderda koogivorm väljaspoolt korralikult fooliumiga.

Koogi valmistas ja pildi tegi: Eva Pärtel (Perenaine.ee), toorjuustukoogi retsept põhineb toidublogi Just One Cookbook retseptil, täname!