Vahusta pehme või suhkruga, lisa toasoe muna ja mikserda kõik ühtlaseks. Lisa jahu ja sega kokku tainas. Aseta kilesse mässituna pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Vahepeal sega hapukoor, munad ja suhkur ühtlaseks. Haki rabarber. Kui kasutad noori võrseid, ei ole vaja rabarberit koorida.
Suru muretaigen 24 cm-se läbimõõduga vormi põhja ja seintele. Pane pooleks tunniks külmkappi ootele. Eelküpseta põhja 220- kraadises ahjus ca 12 minutit (koogi põhi peab olema kuldpruun).
Laota peale kooritud ja tükeldatud rabarberid ja vala peale hapukooresegu. Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini ning küpseta, kuniks täidis on hüübinud (ca 20 minutit). Lase enne sööma asumist koogil jahtuda.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
5 Kommentaari
Nämma… lihtne ja maitsev 😉
Tegin ka seda kooki tõepoolest väga hea, eriti õnnestunud oli taigen. Aitäh Elina!
Kiidan samuti. Väga maitsev!
Oi see kook on nii maitsev. Kui vanaema juurde värskete rabarberite järele lähen, teen kindlasti seda kooki uuesti. Soovitan kindlasti kõigile 🙂
Kui palju on 5 dl rabarberit? Tainas koos kattega valmis, aga rabarbareid peab seekord umbes panema ☺️