Klassikaline supp hapukapsast. Sarnast suppi võid teha ka värske kapsaga.

  • 200 g veise hakkliha
  • 2 suuremat sibulat
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 2 sl õli
  • 500 g hapukapsast
  • 400 g peeti
  • 3 porgandit
  • 4 kartulit
  • 4 sl tomatikastet
  • 5 tl Herbamare puljongipulbrit
  • 3 tl suhkrut
  • 2 loorberilehte, 3 vürtspipratera, 6 pipratera
  • 2 l vett

Kõigepealt pruunista õlis hakkliha, lisa hakitud sibul ja küüslauk ja hauta pisut. Lisa vesi, hapukapsad ja lase keeda umbes 10 minutit. Samal ajal tükelda peet ja porgand.

Kalla peedid-porgandid hulka, lisa maitseained, tomatikaste ja puljong. Umbes 5 minuti pärast kalla potti kartulikuubikud. Seejärel keeda suppi vaiksel tulel, kuni köögiviljad on pehmed. Serveeri hapukoorega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)