Pruunista pannil hakkliha. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja paprika. Prae mõned minutid. Kalla juurde tomatikonserv ja hakitud kuivatatud tomatid. Hauta umbes 10-15 min, et suurem osa vedelikust aurustuks. Maitsesta soola, pipra ja pitsaürdiseguga. Tõsta kõrvale.
Juustukastme jaoks kalla pidevalt segades ja vähehaaval jahu hulka 2 dl külma piima. Ülejäänud piim kuumuta keemiseni, nirista sisse jahusegu ja keeda paar minutit, samal ajal pidevalt segades. Tõsta pott tulelt ja puista hulka riivjuust ning sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja musta pipraga.
Lasanjevormi põhi kata juustukastmega, seejärel lao peale lasanjeplaadid, seejärel hakklihasegu, sellele omakorda juustukaste ja taas lasanjeplaadid. Pealmine kiht olgu juustukaste. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Poole küpsemise pealt laota peale ka riivitud juust.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
7 Kommentaari
Oled lasanje tegemist planeerinud tükk aega. Millegi pärast tundus mulle, et see võtab tohutu aega ja välja ei tule. Eile sai tehtud minu esimene täiuslik lasanje…ja tänu Teie retseptile. Tahan siiralt tänada Perenaine.ee kodulehte, sest siit leiad iga kell endale midagi hamba alla..on sul palju aega või vähe, tuju halb või rõõmus… Sest just siis kui tunned ennast hästi, tahad teha midagi maitsvat ja üllatada ennast ning oma lähedasi. Lasanje tuli suurepärane välja, sulas lausa suus ja seda polnud üldse raske teha:)
Seda lasanjet on juba päris palju tehtud ja saab ka edaspidi tehtud, kuna see on tõesti super hea.
Üks meie pere lemmikutest.
See retsept jäi kohe silma
kui valmis sain, jäin ise ilma
kogu pere kiitis seda
palusid mul juurde teha
Teisest plaadist sain ka ise
vitsutasin tüki sisse
tõesti maitsev oli see
teen teinekordki veel
NÄMM-NÄMM
Suurepärane!
Proovige sulatatud juustuga Merevaik (muidugi riivjuustu asendajana).
Mina panin 450g hakkilha ja ülejäänud asju nii nagu retseptis kirjas ja tulemus oli hea 🙂