Rikkalik šokolaadine ja piimaselt kreemine kook, mis sisaldab rohkelt Oreo küpsiseid.

Biskviitkihid:

  • 100 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 2,5 dl piima
  • 5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 munavalget
  • 10 Oreo küpsist

Šokolaadikiht:

  • 100 g võid
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 2 spl nisujahu

Kreem:

  • 400 g toorjuustu
  • 3 dl vahukoort
  • 2 spl suhkrut
  • 6 Oreo küpsist

Kaunistus:

  • 8 + 4 Oreo küpsist

Biskviitkihtideks vahusta toasoe või suhkruga, lisa vaheldumisi piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Tükelda küpsised ning sega tainasse. Vahusta munavalged eraldi kausis ning sega ettevaatlikult tainasse. Kalla taigen kahte 20 cm-sesse koogivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus ca 25 minutit (kontrolli küpsust puutiku abiga).

Šokolaadikihiks sulata või ja hakitud šokolaad, lisa juurde suhkur, sega. Lisa munad, klopi ühtlaseks, ning kõige lõpus jahu. Kalla 20 cm-sesse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 18 minutit. Võta ahjust, jahuta ja siis eemalda vormist (kook on soojalt üsna pude).

Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga, lisa juurde toasoe toorjuust ning vahusta, kuniks segu on ühtlane. Tükelda Oreo küpsised ning sega kreemi sisse.

Koogi kokkupanemiseks tõsta üks biskviitkiht koogialusele ja kata 3-4 spl kreemiga. Tõsta peale šokolaadikiht, siis taas kreem, teine biskviitkreem ja ülejäänud kreem määri katteks ja külgedele.

Kaunistuseks purusta 8 küpsist peeneks jahuks ning pudista koogi peale ja servadesse. Poolita ülejäänud neli küpsist ja tõsta koogile.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)