Sega jahu küpsetuspulbriga. Sulata või. Eralda munakollased ja -valged.
Mikserda munakollased ja 2 tervet muna suhkruga helekollaseks vahuks. Alanda mikseri kiirust, nirista sisse sulanud või, jätka vahustamist, kuni mass on ühtlane. Lisa kahes osas jahu-küpsetuspulbrisegu ja miskerda mass ühtlaseks. Võta kaks 24 cm lahtikäivat koogivormi, kata küpsetuspaberiga ja määri võiga. Jaga tainas võrdselt kahte vormi.
Beseekihi tegemiseks mikserda munavalged pehmeks vahuks. Nirista sisse suhkur ja jätka vahustamist, kuni munavalgemass on tugev. Jaga besee kaheks ja tõsta pool ühte vomi, teine pool teise vormi, raputa mõlemale kihile peale mandlilaastud.
Küpseta põhjasid ükshaaval 175-kraadises ahjus u. 25 minutit. Katsu näpuga õrnalt pealt, kas munavalgekiht on pealt õrnalt krõbe – siis on kook valmis. Eemalda vormist ja tõsta restile jahtuma.
Kreemi tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga. Sega juurde jogurt.
Tõsta üks koogipõhi serveerimisalusele ning kata 1/2 kreemi ja viilutatud maasikatega. Tõsta peale teine koogikiht ja toimi samamoodi.
Kaunista kook maasikate ja piparmündilehtedega. Kook muutub eriti maitsvaks ja mahlaseks kui on saanud maitsestuda külmikus üleöö.
Retsept: Eva Palu (raamatust “Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris”), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
7 Kommentaari
Suurepärase koogi retsept!
Iga suve must have
Tasub järgi tegemist!
lemmik retsept ja tasub järgi tegemist
[…] Idee siit. […]
kui põhjasid eraldi küpsetada , kas peaks kohe munavalge kihi panema taignale peale teisele pôhjale? Ega need siis ei segune liialt?
Ei segune.