Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades muna. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Vormi ühtlane tainas, kata suurem ahjuplaat ühtlaselt tainaga.
Koori ja tükelda õunad, kata koogipõhi õuntega, raputa peale suhkrut ja kaneeli. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus u. 10-15 minutit.
Samal ajal vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu juurde jahu, sega ettevaatlikult ühtlaseks. Vala eelküpsetatud koogile biskviit ja küpseta kooki veel 175-kraadises ahjus u. 15-20 minutit või kui biskviit on kaunilt helepruun.
Lõika kook ruutudeks, soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
7 Kommentaari
Proovige vahele panna õunakompotti. Väga maitsev kook tuleb.
Väga hea kook tuli, et õunad koogi vahel pehmed jääksid, siis lasin nad enne ahju panemist panni pealt läbi koos võiga.
Mina teen kevadeti seda kooki ka rabarberiga 😉 Väga maitsev jääb, hetk tagasi valasin biskviidi peale ja pistsin ahju, nüüd ootan siin 🙂
Külalised alati kiidavad, kui hea kook. Soovitan proovida ka üleüldse marjadega, eriti hea jääb vaarikatega, aga neile ei maksa suhkurt juurde lisada 🙂
Huvitav, kas munavalge ja kollase pidi eraldi vahustama, nii nagu biskviiditainas ikka tegema peab ?
Kui tahad kindla peale head kooki teha ja saada hea pehme biskviitkatte, vahusta munavalged eraldi.Koos vahustades sellist taevalikku tulemust ei saa!
Tõesti on hea kook!
Oi, see on hea suutäis. Praadisin õunad suhkrukaneeliseguga ja võiga. Ja see kook kerkis väga hästi! Väga maitsev kook sai.