Nostalgiline õunakook, mis maitseb hea koos klaasi külma piimaga.

Põhi:

  • 200 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 300 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
Vahele:
  • 700 g-1 kg õunu
  • paar spl suhkrut olenevalt õunte hapukusest
  • 1,5 tl kaneeli
Biskviitkate:
  • 5 muna
  • 5 spl suhkrut
  • 5 spl nisujahu

Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades muna. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Vormi ühtlane tainas, kata suurem ahjuplaat ühtlaselt tainaga.

Koori ja tükelda õunad, kuumuta pannil võis natukese suhkru ja kaneeliga, et õunaviilud pehmeneksid. Kata koogipõhi õuntega, raputa peale veel suhkrut ja kaneeli. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus u. 10-15 minutit.

Samal ajal vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu juurde jahu, sega ettevaatlikult ühtlaseks. Vala eelküpsetatud koogile biskviit ja küpseta kooki veel 175-kraadises ahjus u. 15-20 minutit või kui biskviit on kaunilt helepruun.

Lõika kook ruutudeks, soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)