Kook, millel keeksine põhi, kreemine kondenspiima-tikri vahekiht ja kõige peal õhuline beseekiht. Muidu üpris hapud tikrid moodustavad koos magusa kondenspiimaga täpselt parajalt magusa-hapu maitsekoosluse.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 350-400 g tikreid
  • 2 dl magusat kondenspiima
  • 3 munakollast
  • 1 dl hapukoort

Peale:

  • 3 munavalget
  • 1,5 dl suhkrut

Vahusta või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna. Sega juurde omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber.

Võta lahtikäiv 24 cm-se läbimõõduga koogivorm, vooderda selle põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Määri vormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 10 minutit. Võta ahjust ja jäta ootele.

Täidise jaoks klopi lahti munakollased, lisa kondenspiim ja hapukoor. Sega juurde puhastatud tikrid ja vala eelküpsetatud põhjale.

Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u. 30-35 minutit. Vahusta munavalged, lisa kolmes osas suhkur.

Kata kook ühtlaselt beseekihiga ja küpseta veel u. 7-10 minutit. Võta kook ahjust ja enne söömist jahuta täielikult.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)