Banoffee kook

Imelihtsalt valmiv banaani-iirise täidisega kook, kus peal kohev vahukoorekreem, mis omakorda kaetud krõmpsuvate soolapähklite ja šokolaadiga.

Koogipõhi:

  • 90 g võid
  • 200 g Digestive küpsiseid

Täidis:

  • 2-3 banaani
  • 150 g toorjuustukreemi karamelliga (Farmi)
  • 2 dl 35% koort
  • 2 spl kreeka jogurtit
  • 2 sl suhkrut
  • 2 sl peeneks hakitud soolapähkleid
  • 50 g šokolaadi

 

Sulata või pliidil. Purusta küpsised peeneks. Seejärel lisa segades juurde sulatatud või. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22 cm läbimõõduga) põhjale ning soovi korral ka äärtele.

Sulata toorjuustukreem veevannil veidi pehmemaks ning määri küpsisepõhjale. Viiluta banaanid ning lao toorjuustukreemile.

Vahusta koor suhkruga vahule, lisa kreeka jogurt ning määri lusikaga koogile. Kõige peale raputa pähkli- ning šokolaadipuru. Lase jahedas taheneda vähemalt tunnike (veel parem üleöö).

Retsept: Kokkama.ee, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee) 




Eelmine postitus
Valge šokolaadi tort
Järgmine postitus
Mustikapirukas
6 Kommentaari

August 31, 2014

Tõesti hea kook on. Esimesel päeval tundus natuke liiga magus, aga teisel päeval olid maitsed juba väga mõnusaks ühtlustunud 🙂


March 4, 2015

Kas vahukoor öö jooksul vesiseks ei lähe või kuidagi ära ei vaju?


    March 4, 2015

    Õige pisut, aga ei midagi hullu! Võid julgelt ööseks külmkappi jätta.


April 8, 2015

I’m sure it will interest many,


September 22, 2017

Minul läks vahukoor pärast kreeka jogurti lisamist kohe võiks ära. Kas peaksin jogurtit varem lisama?


    September 22, 2017

    Oi, kui pahasti! Tundub, et koor sai liiga tugevaks vahuks mikserdatud. Kindla peale variant on jogurt lusikaga juurde segada. Saab ka mikseriga, aga seda juhul kui oskad koore tugevust aimata, et seda võiks ei mikserda.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Valge šokolaadi tort

Mõnusa kreemise täidisega hõrk tort, mille vahele võid panna marju vastavalt soovile. Valmib kiirelt ja ilma küpsetamata, kuid peab vähemalt 6 tundi külmikus seisma.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.