Banaanikook, millele magusust annavad vaid banaanid.

  • 225 g nisujahu
  • 1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl rosinaid
  • 100 g sulatatud võid
  • 0,5 tl  soola
  • 2 suurt muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 apelsini riivitud koor
  • 5 hästi küpset keskmist banaani

Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber, rosinad ja sool. Teises kausis sega jahtunud sulavõi, munad, vanilliekstrakt, aplesinikoor ning katki muljutud banaanid.

Kalla banaanisegu kuivainete hulka ning sega tainast võimalikult vähe. Vala tainas võitatud piklikusse keeksivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 50-60 minutit.

Küpsust kontrolli puutikuga, kui tikk jääb kuivaks, on kook valmis. Kummuta kook vormist välja ning lase metallrestil pisut jahtuda. Söö soojalt.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)