Banaan ja porgand võivad koogi sees ka korraga olla. Kasuta üleküpsenud banaane.

  • 150 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl fariinsuhkrut
  • 3 muna
  • 3 banaani
  • 1,5 dl peenelt riivitud porgandit
  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetusulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • soovi korral kaneeli või kardemoni

Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad.

Püreesta banaanid kahvliga ja lisa koos riivitud porgandiga tainale. Sega jahu küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga (ja teiste maitseainetega). Sega kuivained taina hulka.

Määri 24 cm-se läbimõõduga vorm võiga ja küpseta kooki 200 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni koogi sisse torgatud tikk jääb kuivaks. Kõrvale sobib hästi jäätis.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)