Päikeseline kook, mis valmib apelsinimarmelaadiga. Kook on mahlane tänu marmelaadile, millega koogipõhja immutatakse.

  • 200 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 6 spl Põltsamaa aprikoosi-apelsini marmelaadi
  • 4 muna
  • 200 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g mandleid
  • 1 apelsin
  • 2 spl pruuni suhkrut

Riivi apelsinilt peene riiviga koor.

Vahusta või 2 dl suhkruga, lisa riivitud apelsinikoor ning ühekaupa munad, vahustamist jätkates. Sega hulka 3 spl marmelaadi.

Purusta mandlid kohviveskis või köögikombainis peeneks jahuks. Sega saadud mandlijahu nisujahu ja küpsetuspulbriga ning lisa taina hulka. Sega võimalikult lühidalt ühtlaseks.

Määri 20 cm-ne koogivorm võiga ja raputa üle pruuni suhkruga. Viiluta apelsinid (ketasteks) ja eemalda koor. Tõsta apelsiniviilud vormi pruuni suhkru peale nii, et saad nendega terve koogipõhja kaetud. Kalla apelsinide peale tainas. Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Kui kook läheb küpsetamise ajal pealt liiga pruuniks, kata see fooliumiga. Kontrolli küpsust grillvardaga – kui see jääb koogi sisse pistes kuivaks, on kook küpsenud.

Tõsta kook ahjust ja jäta 10 minutiks vormi ootele. Vahepeal sega 3 spl marmelaadi 2 tl veega ja soojenda pliidil kuniks segu on ühtlane ja vedelamaks muutunud. Kummuta kook serveerimisalusele nii, et apelsinikiht jääb peale. Torka grillvardaga koogi sisse auke ja nirista nendest sisse marmelaad.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)