Apelsinimaitseline, mitte väga magus jõhvikalisandiga keeks, mille maitse muutub paari päeva möödudes vaid paremaks.

  • 200 g võid (82%)
  • 2,5 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 200 g hapukoort
  • 4,5 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g jõhvikaid (kui kasutad külmutatud marju, ei pea üles sulatama)
  • 1 apelsini riivitud koor ja mahl

Vahusta toasoe või riivitud apelsinikoore ja suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ühekaupa munad. Sega ühtlaseks. Sega juurde hapukoor ja apelsinimahl. Viimasena lisa jahu-küpsetuspulbri segu ja jõhvikad.

Vala tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud piklikku keeksivormi. Küpseta keeksi 175-kraadises ahju u. 1 tund.

Kontrolli keeksi küpsust puutikuga. Kui keeks muutub küpsedes pealt liialt tumedaks, kuid on seest veel toores, kata keeks pealt fooliumiga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)