“Aasta kokaraamat 2014” tiitli pälvis tänavu Maia Smõslova “Värvid toidus” (Ajakirjade Kirjastus). 

kaas_UUS.inddLoe võiduraamatu kohta tutvustust siit.

Teise koha vääriliseks tunnistati konkursil „Taimsed magustoidud. Lihtsast luksuslikuni“, autoriks Sandra Vungi ja kirjastus Varrak. Kolmanda koha sai raamat “Tervislikud ürdid ja vürtsid”, mille on kirjutanud Juta Raudnask, kirjastajaks Varrak.

Parima kokaraamatu selgitamisel hindas žürii raamatuid lähtuvalt sisust, kujundusest, praktilisusest ja trükiste kvaliteedist. Lisaks valmistasid Tallinna Teeninduskooli õpilased õpetaja Diane Sarapuu-Kelderi juhtimisel degusteerimiseks roa iga nominendi raamatust juhuslikult välja valitud retsepti järgi.

Parimaks tõlkeraamatuks tunnistati “Šokolaadi meistriklass” kirjastuselt Varrak.

Võitjad kuulutati välja 30. oktoobril Tallinnas toimuval toidumessil FoodFest 2014.