Võileivatort suitsukana ja rukolaga

Pidulik võileivatort, millest jätkub 6-8 sööjale.

  • 20 viilu röstsaia

Kanatäidis:

  • 260 g suitsutatud kanaliha
  • 3 spl majoneesi
  • 3 spl Caesar salati kastet (valmiskastet purgist või kodutehtud)
  • 3 spl hapukoort

Rukolatäidis:

  • kaks suurt kimpu rukolat
  • basiilikuoks
  • talisibulat
  • 200 g Merevaiku (kanaga)
  • 35 g võid, toatemperatuuril

Garneering:

  • 20 g võid, toatemperatuuril
  • lehtsalati segu
  • juustuga singirulle
  • peenelt hakitud ürte

võileivatort_viilAlusta täidiste valmistamisest. Kanatäidise jaoks peenesta suitsukana köögikombainis koos majoneesi, hapukoore ja Caesari kastmega kuni segu on kreemjas ja tükkideta.

Rukolatäidise valmistamiseks blanšeeri rukolalehti, talisibulat ja basiilikut keevas vees minut aega, seejärel värskenda kiirelt külmas vees. Tõsta jahtunud lehed veest, pigista kuivaks ning aseta köögikombaini koos Merevaiguga. Püreesta. Teises kausis hõõru või kohevaks. Lisa rukolapüree vähehaaval võile, muidu on raske seda ühtlaseks segada. Maitse ja otsusta, kas lisada veel soola ja pipart.

Eemalda saiaviiludelt koorik. Lõika kõik viilud keskelt diagonaalis pooleks, kolmnurkadeks. Jaota kolmnurgad kaheksa kaupa virnadesse, peaksid saama viis virna.

Võta esimene virn ja aseta kolmnurgad vaagnale ringis tihedalt üksteise kõrvale nii, et tekib n-ö päikeseratas. Välimised tipud, mis jäävad pisut välja turritama, trimmi noaga lühemaks. Määri esimesele saiakihile ühtlase paksusega üks kolmandik kanatäidisest, kuni servani välja. Võta järgmine virn saiakolmnurki, trimmi parajaks ja säti paika. Määri teisele kihile üks kolmandik rukolatäidisest. Kui täidis servadest õhemaks kipub jääma kui keskelt, on oht, et tort ei jää ilus sirge.

Võta järgmised saiakolmnurgad ja järgmine kolmandik täidist. Nii ikka edasi kuni saiakolmnurgad on kõik otsas ja üle on üks kolmandik rukolatäidist (pealmine täidisekiht tordil peaks olema kana).

Sega järgi jäänud rukolatäidis garneeringuks mõeldud toasooja võiga ja pane mõneks minutiks külmikusse tahenema ning seejärel kata sellega tordi küljed. Puista küljed peenelt hakitud maitserohelisega üle.

Vahetult enne serveerimist aseta peale salatilehed ja singirullid ning kui juhtub olema, siis kõige tippu veel mõni söödav lill.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)

Vaata ka: nippe võileivatortide valmistamiseks

 




Eelmine postitus
Kartuli-kodujuustu pulgad
Järgmine postitus
Brokoli-kodujuustu lasanje
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kartuli-kodujuustu pulgad

Mahlane suupiste krõbedas kattes.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.