Maitsva ja värske isetehtud või valmistamiseks kulub ainult viis minutit, proovi järele!

Mikserda 2 dl 35% rõõska koort kuniks see läheb teraliseks ja massist hakkab eralduma võipiima. Kalla saadud piim teise nõusse, hõõru massi puulusikaga edasi, sest piima eraldub edasise segamise käigus veelgi.

2 dl koorest saab umbes 75 g võid ja 1 dl või- ehk rõõsat petipiima. Lisa maitse järele soola, hakitud ürte.

teemeise_või teemeise_või2

Kui mikserit ei ole käepärast, loksuta rõõska koort kinnises purgis pool tunnikest ja tulemus on sama.

Või säilib külmkapis 3-4 päeva. Tea, et kuumutatud (ja seejärel jahutatud) koorest valmistatud või säilib kauem (mõned nädalad).

Võipiima (ingl. k. buttermilk) ära minema viska, sest see sobib imehästi erinevates küpsetistes ja pannkookides vedeliku (vesi, piim, koor) asemel.