Astelpaju ja beseega täidetud munakoored, mis näevad välja kui pehmelt keedetud hommikusöögimunad.

  • 6 tühja munakoort
  • 80 ml astelpajupüreed
  • 65 g pehmet võid
  • 3 munakollast
  • 40 g suhkrut
  • 1 munavalge
  • 65 g suhkrut
  • 1 tl maisitärklist
  • 0,5 tl äädikat

Sega kausis kokku munakollased, astelpajupüree, või ja suhkur. Aseta kauss vesivannile ja kuumuta pidevalt segades kuni kreem pakseneb, umbes 8 minutit. Lase jahtuda.

Täida iga pestud tühi munakoor poolenisti astelpajukreemiga. Umbes 2 supilusikatäit kreemi peaks üle jääma, hilisemaks serveerimiseks.
Kuumuta ahi 220 kraadini.

Vahusta munavalge natukese soolaga õrnaks vahuks, seejärel hakka lisama vähehaaval suhkrut ning vahusta läikivaks tugevaks vahuks. Nüüd lisa tärklis ja äädikas ning klopi veel pisut. Täida munakoored kondiitripritsi abil munavalgevahuga, nii et vaht ulatub munakoore lõigatud äärest kõrgemale. Küpseta ahjus umbes 5 minutit.

Eriti toredaks serveerimiseks lõika beseemüts munakoorega tasa, uurista besee sisse ümar süvend, mis täida ära järgi jäänud astelpajukreemiga – nagu tõeline pehmelt keedetud muna!

Nippe ja nõuandeid: 

  • Munakoori võib juba varem koguma hakata. Napsa munalõikuriga neil “müts” pealt ära ja pese seest puhtaks.
  • Astelpajupüree saamiseks purusta blenderis paar peotäit külmutatud astelpajumarju ja pressi läbi sõela.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)