Klassikaline marjakook vaarikatega muretainapõhjal.

Koogipõhi:

  • 235 g (u. 4 dl) nisujahu
  • 175 g võid
  • 1 muna (S-suuruses)
  • 2 sl suhkrut
  • vanillisuhkrut

Täidis:

  • 200 g vaarikaid
  • 3 muna
  • 2 dl hapukoort või vahukoort
  • 0,75 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Sega külmad võitükid jahu ja suhkruga, lisa muna ja vormi mass ühtlaseks tainaks. Tõsta tainas tunniks ajaks kilesse mässitult külmkappi. Rulli taigen õhemaks kettaks, äärista sellega lahtise koogivormi põhi ja servad ning pane pooleks tunniks külmkappi.

Tõsta koogipõhjale küpsetuspaberi ketas ja kalla sellele küpsetusoad. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 13 minutit. Eemalda küpsetusoad ja -paber ning küpseta veel 8 minutit, kuniks koogipõhi on pealt katsudes kuiv.

Võta koogipõhi ahjust ja kalla peale eelnevalt segatud muna-hapukoore-suhkru segu. Säti peale vaarikad. Küpseta 185-kraadises ahjus ca 25 minutit, kuniks kook on pealt pruunikas ja täidis hüübinud. Ahjust välja võttes lase koogil enne sööma asumist toatemperatuurini taheneda.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)