Õhuline ja kerge beseerull vähese tatrajahuga, mille vahukooretäidises on peidus rohkelt maitsvaid vaarikaid ja mustikaid.

Beseerull:

  • 5 munavalget
  • 2,5 dl (palmi)suhkrut
  • 1 dl (toor)tatrajahu
  • 2 spl kakaopulbrit
  • mandlilaaste

Täidis:

  • 2 dl 35% koort
  • u. 4 spl kreeka jogurtit
  • 2 spl suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • peotäis vaarikaid
  • peotäis mustikaid

Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks, lisa jaokaupa suhkur, samal ajal edasi vahustades. Sega omavahel jahu ja kakao, lisa jahusegu ettevaatlikult segades munavalge segule. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale mandlilaaste.
Küpseta beseed 175-kraadises ahjus u. 15 minutit.

Valmis põhi kalluta puhtale küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult ahjus olnud küpsetuspaber. Lase põhjal täielikult maha jahtuda.

Vahusta vahukoor suhkrutega, lisa ettevaatlikult segades jogurt. Kata maha jahtunud põhi ühtlaselt kreemiga, puista peale marjad.

Keera ettevaatlikult rulli, aseta külmikusse vähemalt 4 tunniks. Enne serveerimist kaunista rull kreemi, marjade ja piparmündilehtedega.

Nippe ja nõuandeid: tatrajahu saad, kui jahvatad tatrad kohviveskis hästi peeneks. Toortatrajahuks osta tatar ökopoest, see maitseb tavalisest tatrast pisut toorem ja on kleepjam.

Beseerulli põhja retsept: Liis Õispuu, foto ja ülejäänud retsept: Marit Soobik (Perenaine.ee)