Õhulise beseekatte ja magusa kondenspiima täidisega maitsev rabarberikook.

Põhi:

  • 150 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
Täidis:
  • 3 munakollast
  • 1 dl hapukoort
  • 350-400 g rabarberit
  • 400 g magusat kondenspiima
Beseekate:
  • 3 munavalget
  • 1 dl suhkrut

Vahusta või suhkruga heledaks kreemiks. Lisa muna edasi vahustades. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, sega ühtlaseks tainaks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 28cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi või väiksemale ahjuplaadile. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Klopi lahti munakollased, sega hulka kondenspiim ja hapukoor. Lõpuks lisa ka rabarberitükid, sega. Vala täidisemass eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit. Võta kook ahjust ja valmista samal ajal beseekate. Selleks vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa vahustamise ajal kolmes jaos. Määri besee koogile ja küpseta kooki veel 180-kraadises ahjus 10 minutit kuni besee hakkab muutuma kuldseks.

Jahuta kook ja lõika märjaks kastetud noaga sobivateks tükkideks.

Retsept: Mari-Liis Ilover (toidublogi Siit nurgast ja sealt nurgast), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)