Pehme mandlitäidisega muretainal rabarberikook, mis maitseb kõige paremini küpsetamispäeval.

Põhi:

  • 180 g nisujahu (gluteenivabaks: 90 g riisijahu, 90 g mandlijahu)
  • 75 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 munakollane
  • 1 spl vett

Täidis:

  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 100 g mandlijahu
  • 2 muna
  • 1 munavalge
  • u. 250 g rabarbrit

Valmista põhi, selleks haki külm või väikesteks kuubikuteks. Lisa kuivained ja näpi kiirelt kuni tekib puru. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks. Kui tainas on liiga jahune siis lisa ka vesi.

Suru tainapall lapikuks ja kata toidukilega, aseta vähemalt 30 minutiks külmkappi (taina võid ka päev varem valmis teha ja külmikusse asetada).

Rulli tainas lahti, aseta tainaketas 24 cm lahtikäivasse koogivormi põhja ja äärtesse. Tõsta u. 15 minutiks külmikusse. Seejärel kata koogipõhi küpsetuspaberiga, paberile aseta küpsetusoad, küpseta 200-kraadises ahjus u. 10 minutit. Eemalda paber ubadega ja aseta koogipõhi veel paariks minutiks ahju, kuni koogipõhi on õrnalt kuldne.

Pese rabarbrid (kui kasutad kodumaiseid noori varsi, siis koorida pole vaja), tükelda ja sega 1 spl suhkruga.

Täidiseks vahusta kergelt toasoe või suhkruga, lisa munad ja munavalge. Viimasena lisa mandlijahu ja sega ühtlaseks tainaks. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, kata rabarbritükkidega (vedelikku ära koogile vala).

Küpseta 175-kraadises ahjus u. 25-30.minutit. Serveeri samal päeval, soovi korral raputa üle tuhksuhkruga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)