Äärmiselt lihtne retsept, need kommid sobivad hästi ka koos lastega valmistamiseks. Samas on need piisavalt elegantsed, et ka pidulikule lauale panna või kallimale kinkida.

  • 180 g parimat valget šokolaadi, tükeldatud
  • 80 ml vahukoort
  • 1/2 tl vanilliekstrakti
  • 100 g hakitud maitsestamata pistaatsiapähkleid
  • 75 g hakitud maitsestamata pistaatsiapähkleid, katteks
  • 20-25 tervet suuremat pistaatsiapähklit

Sulata šokolaad vesivannil, sega juurde toasoe vahukoor, vanilliekstrakt ning 100 g hakitud pistaatsiapähkleid.

Lase paar tundi külmkapis taheneda. Vahepeal vurista ülejäänud 75 g purustatud pistaatsiapähkleid köögikombainis päris peeneks ja laota veeretamiseks sobivale alusele laiali. Teise asjana valmista ette kandik või plastkarp, kuhu valmis trühvlid seisma tõsta. Parem oleks kui see mahuks külmkappi ning selle võiks vooderdada köögipaberiga, et trühvlid paigal püsiksid.

Šokolaadisegu võib enne veeretamist pista 15 minutiks jääkappi ning parem on ka oma käed külma vee all maha jahutada, kuid ära unusta kuivatamast.

Võta 2 teelusikatäit šokolaadisegu, pista kahe poole vahele üks terve pistaatsiapähkel ning veereta ruttu peo vahel ümmarguseks ning tõsta pistaatsiapuruga kaetud alusele. Veereta kommi puru sees kuni see on ilusti ühtlaselt kaetud, võib ka sõrmedega kaasa aidata ning puru kommi külge muljuda.

Jätka kuni kõik šokolaad on otsas. Hoia komme kuni serveerimiseni külmikus.

Sellest kogusest saad umbes 20-25 trühvlit.

Nippe ja nõuandeid: Kommid võib kuni nädal aega varem valmis teha, aga puru sees veereta päev enne serveerimist.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)