Maguskartul ehk bataat on laialt levinud Ameerikas, aga juba mõnda aega kättesaadav ka meil Eestis. Lihtne ja maitsev köögivili, millega oma argipäevast toidulauda rikastada. See supp ei ole liialt vürtsikas ning maitseb hästi ka lastele. Kogused 6-8 inimesele.

  • 1 kg maguskartulit
  • 2 tl punast karripastat
  • 1,5-2 l köögiviljapuljongit
  • 250 ml kookospiima
  • 1 spl õli

Koori maguskartul ja lõika kuubikuteks. Kuumuta poti põhjas õli ja lisa karripasta, lase paar minutit maitsetel avaneda. Nüüd vala peale kuum puljong ja puista sisse maguskartuli kuubikud. Keeda umbes 15 minutit, kuni kartul on pehme. Viimasena vala supi sekka kookospiim ja lase mõneks minutiks keema. Tõsta pott tulelt ning püreeri saumikseriga.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kuni kolmandik maguskartuli kogusest võib asendada tavalise kartuliga.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)