Väikesed lihavõtte lauale sobilikud maiused, mida on tore meisterdada koos lastega. Antud kogusest tuleb ca 15-20 maiust.

  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 30 g kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl piima
  • 50 g õli
  • 200 g toorjuustu
  • 50 g võid
  • 50 g tuhksuhkrut

Kaunistuseks jm:

  • 200-300 g valget šokolaadi
  • safranit
  • või
  • astelpajumarju
  • suhkruglasuuri tuubis
  • Lisaks puutikke, nt.väikesed puust grillimistikke, lõigata sobivaks suuruseks

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks ja kohevaks vahuks. Sega jahu, kakao ja küpsetuspulber omavahel. Lisa munavahule õli ja piim, seejärel lisa sõeludes jahusegu. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, silu ühtlaselt laiali. Küpseta 190-kraadi juures u. 15-20 minutit. Jahuta täielikult, seejärel murenda peeneks puruks.

Vahusta toorjuust või ja tuhksuhkruga. Lisa puru toorjuustusegule, sega ühtlaseks. Vormi väikesed pallikesed, tugevalt segu kokku surudes. Torka igasse pallikesse väike puutikk. Aseta pallid paariks tunniks külmikusse tahenema.

Sulata valge šokolaad veevannil, kasta pallikesed šokolaadi, eemalda liigne šokolaad. Kui šokolaad on tahkunud, joonista tibule silmad ja nokk.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kui soovid kollakama värvusega tibusid, lahusta mõned safraniraasukesed mõne tilga veega. Lisa safranilahus šokolaadile. Šokolaad tõmbub selle peale tükki. Asja saab lahendada kui lisada uuesti paar tilka vett (max 1spl) ja segada hoolega, kuni šokolaad saab tükivabaks.
  • Šokolaadi saab värvida kollakamaks ka astelpajupüreega, mis maitselt sobib väga hästi kokku šokolaadisetäidisega. Selleks sulata külmutatud astelpajumarjad, püreeri peeneks püreeks, kurna läbi sõela. Lisa mõni tilk astelpajupüreed sulatatud šokolaadile, šokolaad läheb tükki, kuid lisa veel tilkhaaval astelpajupüreed ja sega hoolega, kuni tükid kaovad. Määri šokolaad pallikestele, lase taheneda ja joonista tibule nägu pähe.
  • Tibu silmade ja noka joonistamiseks võid kasutada suhkruglasuure tuubis, mida on müügil nt. Prismades.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)