Parajalt magus ja natuke hapukas kiirelt valmiv küpsisetort.

  • 3 pakki Selga kondenspiima-maitselisi küpsiseid
  • 150 g lehmakomme (NB! vali tahkemad, mitte nätsked kommid)
  • 300 g kohupiima
  • 150-200 g punaseid sõstraid
  • 250 g hapukoort

Haki lehmakommid noaga peeneks, sega hapukoorega. Pane punased sõstrad kaussi, hõõru kahvliga puruks, aga mitte liiga palju, jäta sisse ka terveid marju. Kurna liigne marjamahl ära, tõsta eemale.

Sega marjapüree kohupiimaga, soovi korral maitsesta vähese suhkruga (u. 50-80 g).

Immuta küpsised alles jäänud punasesõstra marjamahlas, laota alusele üks kiht küpsiseid. Kata punasesõstra kreemiga, laota peale uus kiht immutatud küpsiseid. Nüüd aseta küpsistele lehmakommitäidis, tee nii veel kaks kihti. Pealmiseks kihiks jäta lehmakommikreem.

Aseta kook vähemalt neljaks tunniks külmikusse. Enne serveerimist kaunista kook marjadega.

Sellest kogusest tuleb u. 12 koogitükki.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)