kulfi

Kulfi on rammus indiapärane jäätis, mida saab valmistada ka ilma jäätisemasinata. Kogused 4-6-le sööjale.

  • 1 liiter 3,5% piima
  • 5 spl suhkrut
  • 1 tl kardemonipulbrit
  • Peotäis ilma soolata pistaatsiapähkleid, hakitud
  • Peotäis kuivatatud jõhvikaid, hakitud

Kalla piim ja suhkur potti ning keeda pidevalt segades madalal tulel kuniks see on vähenenud umbes 1/3-ni ja moodustunud on kreemjas kondenspiimane mass. Selleks kulub ca 45 minutit.

Lisa kardemon, hakitud pistaatsiapähklid ja jõhvikad, sega segi ja jahuta toatemperatuurini.

Kui omad jäätisemasinat, valmista jäätisemasinaga jäätis vastavalt masina instruktsioonidele. Seejärel pane valminud mass vormidesse ja aseta sügavkülma.

Kui jäätisemasinat ei ole, jahuta segu sügavkülmas, seda aeg-ajalt segamas käies. Kui mass on segamiseks juba liialt paks, pane see vormidesse ja jäta sügavkülma mõneks tunniks ootele.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)