• 4 dl puljongit
  • 1 dl risoto riisi
  • 2 spl valget veini
  • 1,5 dl praetud kukeseeni
  • 1 šalottsibul
  • peotäis värsket rukolat
  • 1 dl riivitud parmesani juustu
  • musta pipart
  • võid praadimiseks

Kuumuta puljong ja jäta ootele.

Tükelda šalottsibul, kuumuta pannil või ja prae sibul kergelt läbi. Lisa riis ja pruunista sedagi. Kalla peale vein.

Hakka puljongit riisile kulbitäie-kaupa lisama nii, et järgmise täie lisad siis kui eelmine on riisi sisse imendunud. Sega aeg-ajalt. Riisi tuleb sedasi keeta ca 20 minutit, kuniks see on kergelt krõmps. Vajadusel maitsesta soola-pipraga. Sega sisse parmesani juust.

Prae seened pannil ja lisa pooled risoto sisse. Serveeri risotot ülejäänud kukeseente, rukola ja parmesani juustuga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)