Gordon Ramsay versioon klassikalisest sidrunikoogist, mis sisaldab lisaks sidrunile tumedat šokolaadi ning kook on pealt sarnaselt kreembrüleele krõbeda karamellistatud suhkrukattega.

Põhi:

  • 125 g võid
  • 90 g suhkrut
  • 1 muna
  • 250 g nisujahu

Täidis:

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 2 muna
  • 4 munakollast
  • 180 g suhkrut
  • 200 ml 35% koort
  • 2 sidruni mahl
  • suhkrut karamellistamiseks

Muretainaks näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga, lisa muna. Pane 30 minutiks külma, rulli lahti ja tõsta lahtise 24 cm-se koogivormi sisse nii, et koogipõhja ääred ripuvad üle serva alla. Kata fooliumi või küpsetamisubadega ning eelküpseta põhja 190-kraadises ahjus esmalt 15 minutit, eemalda siis abivahendid ja küpseta veel 5 minutit. Võta ahjust ning pintselda sulatatud šokolaadiga. Lase šokolaadil taheneda.

Samal ajal vahusta munad suhkruga, lisa koor ning sidrunite mahl. Kalla pool tainast eelküpsetatud põhjale, siis tõsta põhi ahju, rest poolenisti välja ja lisa ülejäänud pool tainast. Küpseta kooki 50-60 minutit 120 kraadi juures. Sarnaselt juustukoogile tuleb kook ahjust siis ära võtta, kui see veel pisut “võdiseb”. Lõika koogiservad ülejäänud koogipinnaga tasaseks. Küpsenud kook tuleb jahutada ja siis pealt karamellistada (leeklambiga).

Retsept: Gordon Ramsay (ajakirjast Olive), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)