Toekam suutäis salatite vallast.

  • 150 g kuivatatud valgeid ube
  • 150 g konservmaisi
  • 1 sibul
  • 1 suur punane paprika
  • 250 g kurki
  • 3 sl külmpressi oliiviõli
  • 1 sl punase veini äädikat
  • 1 sl vedelat mett
  • maitse järgi jahvatatud Cayenne’i pipart
  • maitse järgi soola
  • murulauku

Pane oad eelmisel päeval likku. Järgmisel päeval kalla peale uus vesi ja keeda oad pehmeks. Kurna ja jahuta.

Lõika paprika, sibul ja kurk kuubikuteks ning lisa oad. Õli, mesi, veiniäädikas ja maitseained sega omavahel ja kalla salatile peale.

Nippe ja nõuandeid: Mee asemel võid kasutada ka suhkrut või suhkrusiirupit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)