Kohupiima purukook, kus mõnus karamelline vahekiht, mida tasakaalustavad hapukad pohlad ja mahedad õunaviilud.

Puru:

  • 200 g nisujahu (või 120 g riisi- ja 80 g maisijahu)
  • 150 g võid
  • 65 g suhkrut

Täidis:

  • 400 g kohupiima
  • 1 dl hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 190 g keedetud kondenspiima (nt Jaani)
  • 350 g õunu
  • 100 pohli
  • kaneeli

Kõigepealt valmista purutainas, selleks mõõda kaussi kõik kuivained, lisa väikesed külmad võikuubikud. Haki noaga peeneks puruks. Võta küpsetuspaberiga kaetud neljakandiline ahjuvorm(u. 22 x 22 cm), kata 2/3 purukogusega. Suru puru tihedalt vastu vormi.

Pane väiksesse potti keedetud kondenspiim ja kuumuta seda madalal kuumusel, kuni kondenspiim on vedelaks muutunud. Nirista kondenspiim koogile, aja hästi ettevaatlikult laiali.

Klopi lahti munad, lisa kohupiim, hapukoor, suhkur, vanilliekstrakt. Kata koogipõhi kohupiimatäidisega.

Koori ja viiluta õunad, kata nendega kohupiimatäidis. Lisa ka pohlad, raputa peale kaneeli ja allesjäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 40-45 minutit.

Nippe ja nõuandeid: Keedetud kondenspiima võid ka ise teha. Selleks pane plekkpurgis kondenspiim potti, nii et see on üleni veega kaetud. Keeda kondenspiima niimoodi ca 1,5 tundi. Võta vee seest, jahuta ja ava.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)