Krõbelt karamellise pähklilisandiga jäätis.

  • 2 dl 3,5% piima
  • 4 munakollast
  • 5 spl suhkrut
  • 2 dl 3,5% koort

Karamellised pähklid:

  • 1 dl pähkleid (sarapuupähklid või makadaamia)
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 spl võid
  • 1 tl kaneeli

Kuumuta piim keemiseni. Sega munakollased suhkruga. Nirista kuum piim munakollaste sisse, viimaseid pidevalt segades. Jahuta täielikult ja pane üleööks külmikusse. Sega juurde koor.

Karamellisteks pähkliteks haki esmalt pähklid väiksemaks. Kuumuta pannil või, lisa suhkur ja kaneel ning pähklid. Pruunista. Eemalda tulelt ja lase jahtuda, haki peenemaks.

Valmista jäätisemasinaga jäätis ja sega sisse pähklilisand.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)