Magus ja mõnusalt-kergelt vürtsine jäätis, mis eriti sobilik maiustamiseks just jahedamasse aega.

  • 2 dl piima
  • 5 cm tükk ingverijuurt
  • 4 munakollast
  • 5 spl suhkrut
  • 2 dl 35% koort

Tükelda ingverijuur, pane piima sisse ja kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt ja lase 30 minutit kaane all haududa, seejärel eemalda ingveritükid.

Sega munakollased suhkruga, nirista piima-ingveri segu selle sisse ja sega. Kalla segu tagasi kastrulisse ning kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades kuniks segu kergelt pakseneb. Eemalda pliidilt, kalla läbi sõela ja jäta jahtuma.

Sega juurde külmkapist võetud koor ja valmista jäätisemasinaga jäätis. Tõsta 4-5 tunniks sügavkülma.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)