Lahtine tomati-juustu pirukas

Attention: open in a new window. | Print |

Maitsev ja efektne lahtine pirukas tomatite ja juustuga. Kasuta võimalusel selliseid kirsstomateid, millel on roots küljes (ära unusta külalistele ütlemast, et varred ei kõlba siiski söömiseks).
 

 
Põhjaks läheb vaja:
  • 2 dl nisujahu
  • 50 g riivitud juustu
  • 100 g võid
  • 2 spl külma vett

Sega nisujahu riivitud juustuga ja näpi juurde külm või. Sõtku ühtlaseks ning lisa vajadusel paar spl külma vett. Suru tainas vormi põhja ja äärtesse ning pane 10-15 minutiks külmkappi. Enne ahjupanemist torka kahvliga auke sisse, sest põhi hakkab suure tõenäosusega "mullitama". Soovitan küpsetamise ajal ka põhjal silma peal hoida ja tekkivaid "mulle" kahvliga katki teha. Eelküpseta ca 7 minutit 200 kraadises ahjus.

Piruka sisu:

  • Umbes 50 g feta juustu
  • Karbitäis kirsstomateid
  • 3 muna
  • 2 dl hapukoort

Puista feta juustu tükke eelküpsetatud põhjale. Seejärel aseta peale kirsstomatid. Sega munad hapukoorega ning vala segu kirsstomatite peale. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit.

Lisas: Eva

Kommentaarid
Lisa uus
Kommenteeri
Nimi:
 
Palume sisestada kood juuresolevalt pildilt.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."